Speksteen is natuursteensoort die circa 2 miljard geleden haar oorsprong vond. Sterk magnesiumhoudend gesteente werd samengeperst tot speksteen. De zeer speciale eigenschappen zijn uitermate geschikt voor het opslaan van warmte. Het kan zeer veel hitte opslaan en vervolgens gelijkmatig afgeven aan de omgeving.

Hieronder enkele voorbeelden van speksteenkachels.

Contura 480

De Contura 480 houtkachel heeft een ommanteling van speksteen die voor een gelijkmatige stralingswarmte zorgt. Inwendig zijn Olivine blokken aangebracht die de warmte gedurende enkele uren na het uitschakelen vertraagd blijven afgeven.
De kachel heeft aan drie kanten vensters, zodat iedereen zicht heeft op het vuur in de verbrandingskamer. De ontwerper heeft veel zorg besteed aan de verhoudingen en diverse constructieve details.
De haard valt op door de tijdloze elegante vormgeving met ronde lijnen.

Contura 520T

De moderne Contura 520T heeft een elegante uitstraling waar je al warm van wordt voordat het vuur is aangestoken. Maar ook lang nadat het vuur is gedoofd geeft deze Contura z'n behaaglijke warmte af, dankzij de goede eigenschappen van speksteen.

Contura 660T

De Contura 660T is voorzien van een spekstenenmantel om de uitstraling van de kachel nog robuuster te maken. De Contura 660T is ook voorzien van een groot glasoppervlak zodat het vuurbeeld nog beter te bewonderen is. Door zijn mooie ronde lijnen is de Contura een echte eyecatcher in ieder interieur. De Contura 660T is ook voorzien van een bakoven hiermee kunt u alles opwarmen.

Altech Torus

Het tijdloze strakke ontwerp van de Torus serie past uitstekend in de woonkamer van nu, maar zal over 15 jaar nog steeds aansluiten bij de rest van uw interieur. Deze serie houtkachels overleeft elke modegril met glans. Maar ook om milieu en economische redenen is de Torus een uitblinker. Haar rendement en warmteafgifte zijn ook in de toekomst nog maatgevend. De grote massa steen (de totale steendikte van de verbrandingsruimte is 7,5 cm) die in de Torus-serie wordt gebruikt zorgt voor een grote warmteopslag.

Altech Vision

Er bestaat geen beter kachelmateriaal dan speksteen, want deze natuursteen is zelfs hittebestendiger dan gietijzer. Het accumuleert warmte op zeer efficiente wijze en verspreidt een weldadige stralingswarmte, ook lang nadat het vuur is uitgedoofd. Reeds sinds 1983 produceert Altech een unieke speksteenkachel in een gietijzeren raamwerk. Dit samengaan is niet alleen mooi, maar biedt ook vele praktische voordelen.

Altech Eclipse

Altech heeft met de Eclips-serie een houthaard op de markt gebracht die qua verbrandings- techniek en rendement zijn gelijke niet kent. Er is gebruik gemaakt van een uniek rookgeleidingssysteem in de haard waarbij de afgelegde weg van de rookgassen bij het basismodel al meer dan 2 meter bedraagt. Gedurende deze lange weg kunnen de rookgassen hun warmte afgeven aan het speksteen. Hierdoor, en doo gebruik te maken van een bi-metaal gestuurde primaire en secundare luchtregeling, wordt een zeer hoog rendement verkregen van 87% (en 89% bij half vermogen) met een daarbij behorend verrassend laag houtverbruik.

Door de modulaire opbouw met losse componenten is het basismodel Eclips aan te vullen met een houtvak, een bakoven en/of een warmhoudvak. Deze modules zijn ook achteraf eenvoudig aan de basis Eclips toe te voegen.

Altech Ecosy

Duurzaam, milieuneutraal, prijsbewust maar natuurlijk ook gezellig en behaaglijk. De nieuwe ECOSY van Altech heeft alles in zich. Niet alleen in haar naam maar natuurlijk juist in haar eigenschappen.

De Altech ECOSY is een geheel nieuw model houtkachel met een vertrouwde uitstraling. Het verbrandingssysteem is een doorontwikkeling van de vertrouwde technieken in de Altech Vision. Zo wordt er gestookt in een 50cm brede verbrandingskamer waardoor ook grotere blokken hout moeiteloos kunnen worden gebruikt. Het volledig dubbelwandige speksteen (5cm aan de buitenzijde en 2,5 cm inwendig) geeft de haard haar grote warmteopslagcapaciteit zodat u de aangename “zonne-warmte” nog 10 uur voelt nadat het laatste blok hout is opgebrand.