Hieronder enkele voorbeelden van vrijstaande houtkachels met zijlader.

Dovre 640 CB

Grote klassieke houtkachel!

Deze rustieke houtkachel is uitermate geschikt voor de wat grotere woonkamers. Naast het unieke airwash systeem voor een schoon glasraam is de 640CB voorzien van een zijvuldeur. Dit maakt het vullen van houtblokken van zo''n 50 à 60 cm mogelijk.

Afhankelijk van de situatie kunnen de kachels aan de boven- of achterzijde aangesloten worden.

Dovre 760 CB

Heel veel aangename warmte.

Met een vermogen van 11 kW kunnen grote woonkamers met deze kachel verwarmd worden en behoort kou tot het verleden. De 760CB beschikt over een aparte asladedeur waardoor overtollige asresten snel en eenvoudig verwijderd kunnen worden.
Ook het ontassingsluik in de stookvloer biedt veel comfort.

Dru 64

Duurzaam en onverwoestbaar.

De gietijzeren kachels van het merk DRU zijn verkrijgbaar voor diverse brandstoffen als hout, kolen en bruinkoolbriketten. De DRU64 is voorzien van een ruime zijvuldeur waardoor houtblokken van 50 cm eenvoudig ingebracht kunnen worden.
Het airwash systeem zorgt voor extra luchtcirculatie waardoor het glasraam lang schoon blijft.

Dru 78

Elegant en doordacht.

De gietijzeren kachel DRU78 is er als houtkachel of als multifuel kachel. Door de ruime zijvuldeur kunnen houtblokken tot 60 cm eenvoudig ingebracht worden.
Door het unieke airwash systeem ontstaat er een extra luchtcirculatie waardoor het glasraam lang schoon blijft.
Standaard wordt de kachel antraciet gelakt.

Morsø 3600

De serie 3600 van Morsø bestaat uit heel grote gietijzeren haardkachels, die veel belendene vierkante meters kunnen verwarmen. De kachels zijn verkrijgbaar als stralings- of convectiekachels met extra grote verbrandingskamer voor het stoken met hout en briketten. Langs een zijdeur kunnen houtblokken van bijna 60 cm lang in de verbrandingskamer worden geschoven. De serie 3600 is uitgerust met een dubbele aslade. De grote glazen ruiten bieden een practige aanblik van het vlammenspel. Morsø's verbrandingssysteem met ruitenspoeling, zorgt ervoor dat het glas altijd schoon is bij correcte stookomstandigheden.