Hieronder enkele voorbeelden van vrijstaande gesloten gashaarden.

Dru Trio

Eén van de grote voordelen van de Trio is de relatief korte tijd installatietijd. Door het vrijstaande karakter van deze haard zijn ingrijpende bouwkundige werkzaamheden niet nodig. Het model Trio heeft een gesloten verbranding, geschikt voor zowel aardgas als propaan, waardoor deze haard in vrijwel elke woning kan worden geplaatst.
Eigenschappen:
De Trio heeft een compacte afmeting met een hoogte van ca. 101 cm en een vloeroppervlak van ca. 51x42 cm. Opmerkelijk is het hoge, gele vuur met gloei-effect dat goed zichtbaar is door elk van de drie glasramen. De Trio heeft een zwart metalen, geprofileerde achterwand en is verkrijgbaar in de kleur antraciet. Standaard wordt er een afstandsbediening meegeleverd.

Wanders Solea Elegance

De Solea Elegance gas wordt standaard met een uitgebreide afstandsbediening geleverd, hiermee heeft u een optimale controle over het vuur en u kunt de kachel ontsteken en bedienen vanuit uw stoel.

Wanders Balsa 75

Deze gesloten gashaard van Wanders is de kleinere broer van de Balsa 100. De Wanders Balsa 100 is een stukje hoger. Een strak vormgegeven driezijdige Wanders gashaard. Deze gaskachel geeft u veel vuur voor uw geld. Door de mooi gebogen glasruiten heeft u met deze gashaard perfect zicht op het vuur vanuit elke hoek van uw woonkamer.

Wanders Balsa 100

Deze Wanders Balsa is de nieuwste gesloten gashaard van Wanders. Samen met zijn lagere broer de Balsa 75 geven deze gaskachels een prachtig vuurbeeld. Deze strak vormgegeven gashaarden bieden, door de grote zijruiten, een perfect zicht op het vuur uit alle hoeken.

Helex Beverley

Een kachel met een sobere stoere uitstraling. Door zijn markante afgeschuinde hoeken krijgt de kachel een leuke dieptewerking. Deze kachel komt uitstekend tot zijn recht in een zowel eigentijds als een modern interieur.

De Beverley is voorzien van een gietijzeren mantel met een plaatsstalen binnenwerk.

De Beverley wordt geleverd met een gesloten verbrandingssysteem en een bovenaansluiting. En hij is uitgevoerd met een batterijgevoede afstandsbediening met (klok)thermostaat. De kachel is geschikt voor propaan en aardgas.

Limba Square

De Wanders Square 40 Limba is een vrijstaande design gashaard. De Square 40 Front is aangevuld met een Limba mantel, daardoor is de Wanders Square 40 Limba een lust voor het oog en blinkt uit in hoogwaardigheid.

Door het gesloten verbrandingssyteem is deze haard vrijwel op iedere plek in de woonkamer te plaatsen en kan direct op de buitengevel aangesloten worden. Ook is er de mogelijkheid om deze aan te sluiten om een bestaand schoorsteenkanaal.

De Wanders Square 40 Limba t wordt standaard geleverd met afstandsbediening. Daarbij kunt u kiezen uit een houtset of kiezelset.

Faber Vaska

De Faber Vaska is een elegante vrijstaande gashaard die voorzien is van gietijzer. Hierdoor ontstaat een sterke haard die een lange levensduur heeft. De Faber Vaska heeft een Log Burner waardoor een realistisch vuurbeeld ontstaat.  

De Log Burner van Faber is voorzien van een vuurbeeld dat zich in het midden van de haard concentreert. Hierdoor ontstaat een vuurbeeld wat vergelijkbaar is als met een kampvuur.

Standaard wordt de Faber Vaska geleverd met een afstandsbediening en een houtset.

Tegen een meeprijs is de Faber ITC App leverbaar.

Thermocet Rose CC

Deze goede bekende is ook leverbaar in een gesloten uitvoering, waardoor het toestel ook in moderne nieuwbouwwoningen geplaatst kan worden.
De Rose CC is uitgevoerd met een concentrisch rookgasafvoersysteem en werkt onafhankelijk van het binnenklimaat. Rookgasafvoer is mogelijk zowel direct achter het toestel als door middel van een dakdoorvoer. Dankzij de dubbel uitgevoerde deur kan de Rose ook met deurtje open veilig worden gestookt. U geniet dan nog meer van het fraaie houtvuur.