Ontdek het gemak van een gashaard!
De sfeer, maar ook de behaaglijke warmte die een gaskachel uitstraalt is bepalend voor de gehele ruimte waar die geplaatst is.
Een haard of kachel op gas brandt tegenwoordig bijna net zo realistisch als een echt houtvuur.
U heeft daarnaast veel voordelen en gemak van deze brandstof. De meeste modellen hebben zelfs afstandsbediening!

Open en gesloten toestellen.

Een conventionele open haard, houtkachel of gashaard werkt als een open toestel. Dat wil zeggen dat de, bij het verbrandingsproces benodigde, zuurstof aan de ruimte waarin de haard of kachel geplaatst is, wordt onttrokken.

Ook is het in vele gevallen mogelijk om een bestaande hout-openhaard te voorzien van een gasblokkenvuur. We spreken dan nog steeds van open toestellen.

In nieuwbouwwoningen en in woningen die kierdicht gemaakt zijn, is het niet langer toegestaan dergelijke apparaten op te stellen zonder het nemen van speciale maatregelen. Wilt u toch vasthouden aan een open vuur of open kachel, dan zult u van buiten de woning een speciale buis aan moeten brengen voor de aanvoer van verse lucht. Meestal wordt deze buis via de vloer en de kruipruimte met de buitenlucht verbonden (een verbinding naar alleen de kruipruimte is niet voldoende).
Geen schoorsteen nodig.
Een in de meeste gevallen veel eenvoudigere en goedkopere oplossing is te kiezen voor een zogenaamd gesloten toestel.
U kiest dan automatisch voor een openhaard of kachel op gas, aangezien gesloten toestellen op hout niet bestaan.
Bij een gesloten toestel wordt de benodigde zuurstof niet langer aan de ruimte onttrokken maar direct van buiten gehaald.
Er word een verbinding gemaakt door de buitenmuur, pannen dak, platdak, of door bestaande schoorsteen etc.
Inmiddels is er een ruim aanbod in dit type apparaten en is er bijna altijd wel een te vinden die qua installatie en ontwerp aansluit bij uw smaak.