De Canadese Caframo Ecofan is een gepatenteerde ventilator die speciaal is ontworpen voor gebruik op een hout- of gaskachel.

Het doel van de ventilator is om de warme lucht circulatie te optimaliseren en de ruimte sneller en gelijkmatiger te verwarmen.

Het warmtecomfort wordt hiermee verhoogd en gelijktijdig tot 18% aan brandhout bespaard!

De Caframo Ecofan doet dit alles zonder verbruik van energie, de energie wekt de fan zelf op d.m.v. een Peltier-element. Dit element kan een verschil van temperatuur omzetten in stroom.

De voet van de Ecofan wordt warm door de temperatuur van de kachel, bovenaan heeft de Ecofan veel koelribben en koelt snel weer af, dit temperatuur verschil  zorgt er voor dat het Peltier-element in de Fan stroom opwekt en de propellor laat draaien.

Een stroming van warme lucht wordt over de kachel geblazen de ruimte in, de ruimte wordt gelijkmatiger en sneller warm.

Afhankelijk van het type Ecofan, wordt een geruisloze luchtverplaatsing gerealiseerd van 180 tot 297 M3/uur.

Model 810 met bladen in nikkel € 119,-
Model 812 met bladen in nikkel € 149,-

Caframo Ecofan 810

De Caframo Ecofan 810 "Ultrair" is geschikt voor hout, gas en speksteenkachels met een oppervlakte temperatuur van tenminste 100°C en een maximum temperatuur van 340°C.

Hoe hoger de temperatuur des te sneller de propellor gaat draaien en daarbij een luchtverplaatsing geeft tot 212 m3 p/uur.

Specificaties:
Hoogte: 23 cm
Breedte: 12,7 cm
Diepte: 7,6 cm
Diameter propellor: 20 cm
Gewicht: 1400 gram
Materiaal: aluminium

Type:

  • zwart met nikkelen propellor


Caframo Ecofan 812

De Caframo Ecofan 812 "Ultrair" is geschikt voor hout, gas en speksteenkachels met een oppervlakte temperatuur van tenminste 85°C en een maximum temperatuur van 340°C.

Hoe hoger de temperatuur des te sneller de propellor gaat draaien en daarbij een luchtverplaatsing geeft tot 297 m3 per uur.

Specificaties:
Hoogte: 24,8 cm
Breedte: 12,1 cm
Diepte: 8,3 cm
Diameter propellor: 23,3 cm
Gewicht: 1720 gram
Materiaal: aluminium

Type:

  • zwart met nikkelen propellor